Vítejte na stránkách BestGrill.cz

Marinovaná zelenina na grilu

Ingredience

  • 2 menší cukety
  • 2 menší lilky
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 kapie
  • 1 svazek zelené cibulky
  • 10 žampionů
  • 7 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 1 lžička tabaska
  • sůl
  • pepř.

Postup

Omytý lilek a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Lilek osolíme a necháme jej chvíli „vypotit“. Pak jej osušíme. Zelenou cibulku a řapíkatý celer opereme a nakrájíme na špalíčky. Kapii omyjeme, zbavíme semeníků a nakrájíme na silnější proužky. Žampiony sloupneme a rozkrojíme na poloviny.

 Ve větší míse promícháme olej s medem, worcesterskou omáčkou, kečupem, rozmarýnem a tabaskem. Podle chuti osolíme a opepříme. Do této marinády přidáme všechnu pokrájenou zeleninu a žampiony, důkladně vše promícháme a necháme v chladu nejméně dvě hodiny rozležet.

Pak zeleninu i žampiony vyjmeme, necháme okapat a na dobře rozehřátém grilu zprudka krátce opečeme, aby zelenina uvnitř zůstala křupavá.

 Vhodné přílohy

Podáváme jako přílohu k masu nebo jako lehké hlavní jídlo s opečenou celozrnnou bagetou.

 

    Zdroj: http://www.recepty.eu/grilovani/grilovana-marinovana-zelenina.html

 

Fotografie:
fotografie nejsou k dispozici


DOPORUČUJEME TYTO GRILY


www.e-teplo.cz | www.hagas.cz | www.bbqhagas.cz